Παραδείγματα Έργων ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020)

Flexo – Κατασκευή πλακών εκτύπωσης φλεξογραφίας υψηλής ποιότητας με τη χρηματοδότηση του ΕΠΑνΕΚ

Η FLEXO ΣΑΞΙΩΝΗΣ Α.Ε. είναι μια οικογενειακή εταιρεία με κύριο αντικείμενο την κατασκευή φωτοπολυμερικών πλακών εκτύπωσης που χρησιμοποιούνται στη φλεξογραφία. H Φλεξογραφία, που συχνά ονομάζεται και “Flexo”, είναι μια μέθοδος εκτύπωσης που σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως για ετικέτες (αυτοκόλλητες, θερμικές, απλές, συνθετικές) και εύκαμπτα είδη συσκευασίας (foil, αλουμίνιο, PVC κ.ά.).

H εταιρεία είναι η πρώτη στην ελληνική αγορά που δραστηριοποιείται στην παραγωγή ψηφιακών πλακών, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με την μοναδική τεχνολογία “Pinning Technology for Clean Transfer” για τέλεια μεταφορά μελανιού και εξοικονόμηση συνολικά σε χρόνο και κόστος της παραγωγικής διαδικασίας, διατηρώντας σταθερή την ποιότητα της επαναλαμβανόμενης εκτύπωσης σε όλες τις επιφάνειες.

Η επιχείρηση προκειμένου να είναι σε θέση να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα της, πραγματοποίησε μια σειρά επενδύσεων σε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Εντάχθηκε στη Δράση του ΕΠΑνΕΚ Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, με επενδυτικό σχέδιο συνολικού προϋπολογισμού 190.000,00 ευρώ και δημόσιας δαπάνης 95.000,00 ευρώ.

Στόχος της υλοποίησης του επενδυτικού της σχεδίου ήταν ο εκσυγχρονισμός της επιχείρησης με την αγορά εξοπλισμού νέας καινοτόμου τεχνολογίας για την εκτύπωση υψηλής ανάλυσης σε χαρτοκιβώτια και άλλα είδη συσκευασίας. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η απόκτηση συγκριτικού πλεονεκτήματος στην αγορά, δεδομένου ότι η εταιρεία παραδίδει φιλμ υψηλής ανάλυσης, προσδοκώντας την αύξηση των πωλήσεων και κυρίως των εξαγωγών.

Χρησιμοποιώντας ειδικό πολυμερικό υγρό, η Flexo έχει τη δυνατότητα κατασκευής πλακών για εκτύπωση συσκευασιών σε κυματοειδές χαρτόνι, διαφορετικού πάχους και οποιασδήποτε επιθυμητής διάστασης. Το ιδιαίτερο πλεονέκτημα αφορά στη γρήγορη και οικονομική επεξεργασία σε ισορροπία με το περιβάλλον.

Αναμφισβήτητα η Flexo αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα έργου, καθώς καθιστά δυνατή την προσφορά προϊόντων προστιθέμενης αξίας με ενσωμάτωση τεχνολογίας, γνώσης και ποιότητας. Η επενδυτική πολιτική της εταιρείας αποτέλεσε τη βάση για την επιτυχία του συνολικότερου εκσυγχρονισμού της, καθώς και για τη βελτίωση της ανταγωνιστικής της θέσης στην αγορά, κατακτώντας τους στόχους για βιώσιμους οικονομικούς δείκτες και συνεχώς αυξανόμενο πελατολόγιο.

Ιστοσελίδα: flexo.gr

 

Flexo
Τομέας Παρέμβασης Υπηρεσίες, Βιομηχανία – Μεταποίηση
Περιφέρεια Αττική
Επιχ. Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα  και  Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)
Δράση Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
Ταμείο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
Εταιρεία ΣΑΞΙΩΝΗΣ ΑΕ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Π/Υ 190.000,00 ευρώ
Δημόσια Δαπάνη 95.000,00 ευρώ
Κοινοτική Συμμετοχή 50%
Φορέας Υλοποίησης ΕΦΕΠΑΕ

 

28/07/2023

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Share This Post

Σχετικά Έργα

Επιχειρήσεις

ΦυσιόΓνωσις – Επιδότηση πτυχιούχων για τη δημιουργία κέντρου φυσικοθεραπείας στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Το κέντρο φυσικοθεραπείας «ΦυσιόΓνωσις» στοχεύει στην πρόληψη, διευκόλυνση και  αποκατάσταση των μυοσκελετικών και των νευρολογικών διαταραχών, προς  βελτίωση της καθημερινότητας του ατόμου.  Η επιχείρηση δημιουργήθηκε

Επιχειρήσεις

Μικροί Αθλητές: επιδότηση πτυχιούχου για τη δημιουργία επιχείρησης ψυχοκινητικής αγωγής για παιδιά

Η επιχείρηση «Μικροί Αθλητές» οραματίζεται να εξοικειώσει τα παιδιά με ολυμπιακά και μη ολυμπιακά αθλήματα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν τις ικανότητές τους και