Παραδείγματα Έργων ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020)

Vournelis Beach Hotel & Spa – Ενίσχυση ρευστότητας τουριστικής επιχείρησης για επιτυχή λειτουργία κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19

Η ξενοδοχειακή επιχείρηση Vournelis Beach Hotel & Spa βρίσκεται στην Νέα Ηρακλίτσα, ένα γραφικό τουριστικό θέρετρο σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από την πόλης της Καβάλας. Πρόκειται για ένα  παραθεριστικό ξενοδοχείο μπροστά σε μία αμμώδη παραλία με καταγάλανα νερά, κατηγορίας 3* (τριών αστέρων), το οποίο παρέχει υπηρεσίες καταλύματος και εστίασης.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 19 δωμάτια με δυναμικότητα 41 κλίνες. Η περίοδος λειτουργίας του είναι από τα τέλη Απριλίου έως τα μέσα του Οκτώβρη και ο κύριος όγκος των τουριστών τα τελευταία χρόνια προέρχεται από την κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Η πελατεία του αποτελείται από μεμονωμένους πελάτες, εκ των οποίων μεγάλο μέρος τους είναι επαναλαμβανόμενο. Στο εστιατόριο «Μαϊστράλι», που λειτουργεί εντός του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν την ελληνική παραδοσιακή, αλλά και δημιουργική κουζίνα. Η επιχείρηση, σε συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες παρέχει επιπλέον και υπηρεσίες οργάνωσης εκδρομών και ενοικίασης αυτοκινήτων.

Το ξέσπασμα της πανδημικής κρίσης του COVID-19 επηρέασε τη ρευστότητα της επιχείρησης και δημιούργησε γενικότερες δυσκολίες στη λειτουργία των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης. Ωστόσο, χάρη στην Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας – ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ»  η Vournelis Beach Hotel & Spa ενισχύθηκε με 26.783,21 ευρώ και κατάφερε να ανταποκριθεί με επιτυχία στο δύσκολο οικονομικά κλίμα της εν λόγω περιόδου.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι αποστολή της εταιρείας είναι η προσφορά φιλοξενίας και οι υψηλές υπηρεσίες διαμονής στους επισκέπτες της σε ένα αρμονικό, ζεστό, χαλαρό, φιλόξενο και οικογενειακό περιβάλλον. Όραμα της Vournelis Beach Hotel & Spa είναι οι μελλοντικοί επισκέπτες της Νέας Ηρακλίτσας να συνδέσουν το όνομα της περιοχής με το ξενοδοχείο, ώστε αυτό  να αποτελεί σημείο αναφοράς της οικογενειακής φιλοξενίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ωφελούμενος της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Η δημόσια επιχορήγηση συνέβαλλε σημαντικά στη δημιουργία επαρκούς ρευστότητας της επιχείρησης. Πιο συγκεκριμένα, διευκόλυνε την επιχείρηση στην αποπληρωμή τρεχόντων υποχρεώσεων της, όπως: λειτουργικά έξοδα, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, μισθοδοσία, εμπορεύματα, αγορές παγίων, που στόχο είχαν τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πελάτες της».

Ιστοσελίδα: vournelis.gr

 

Vournelis Beach Hotel & Spa
Τομέας Παρέμβασης: Τουρισμός
Περιφέρεια: Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Επιχ. Πρόγραμμα: Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα  και  Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)
Δράση: Επανεκκίνηση Τουρισμού
Ταμείο: Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
Δικαιούχος: ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ Κ ΒΟΥΡΝΕΛΗ Ο.Ε.
Π/Υ: 26.783,21 ευρώ
Δημόσια Δαπάνη: 26.783,21 ευρώ
Φορέας Υλοποίησης: ΕΦΕΠΑΕ

 

29/06/2023

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Share This Post

Σχετικά Έργα

Υποδομές

i-safemodels – Ερευνητικά μοντέλα οδικής ασφάλειας

Το έργο i-safemodels περιλαμβάνει την διεξαγωγή μιας πρωτότυπης και καινοτόμου έρευνας για την ανάπτυξη προηγμένων μοντέλων προτυποποίησης της οδικής ασφάλειας, τόσο σε μακροσκοπικό όσο και

Επιχειρήσεις

Αιολίδες – Εκσυγχρονισμός υφιστάμενης τουριστικής επιχείρησης στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα του νομού Καρδίτσας

Το πετρόχτιστο ξενοδοχείο «Αιολίδες» βρίσκεται στο χωριό Καλύβια Πεζούλας σε υψόμετρο 836 μέτρων με θέα τη Λίμνη Πλαστήρα και τα αγραφιώτικα βουνά. Πρόκειται για ένα