Παραδείγματα Έργων ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020)

P&G Automation – Εκσυγχρονισμός βιομηχανικής επιχείρησης με τη χρηματοδότηση του ΕΠΑνΕΚ

Η P&G Automation, μια εταιρεία στον κλάδο της βιομηχανικής κατασκεύης, εντάχθηκε στο ΕΠΑνΕΚ και χρηματοδοτήθηκε από τη Δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» με επενδυτικό σχέδιο συνολικού προϋπολογισμού 198.200,00 ευρώ και δημόσια δαπάνη 80.000,00 ευρώ.

Η επένδυση της εταιρείας αφορά συγκεκριμένα στην κατασκευή και εμπορία ενός νέου καινοτόμου προϊόντος με χρήση θερμικής ενέργειας παραγόμενης  από αερολέβητα βιομάζας, που οδηγεί σε μείωση κατά 90% της κατανάλωσης ενέργειας σε σχέση με την χρησιμοποιούμενη σήμερα ηλεκτρική ενέργεια σε εκτυπωτικές μηχανές.  Με τη χρήση του συστήματος  αυτού, η εξοικονόμηση πόρων για τους πελάτες της εταιρείας, αναλόγως της εγκατάστασης, προσφέρει μεγάλο οικονομικό όφελος.

Ειδικότερα, το συγκρότημα που κατασκευάστηκε περιλαμβάνει: τον καυστήρα, το αερόθερμο, τους αεραγωγούς, τα δοχεία μίξης θερμού-κρύου αέρα, τα εξαρτήματα σύνδεσης και τους αυτοματισμούς ρύθμισης. Επίσης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου, περιλαμβάνονται ενέργειες προβολής & προώθησης που αφορούν την αναβάθμιση της ιστοσελίδας της εταιρείας, καθώς και την σχεδίαση & εκτύπωση εντύπων.

Με την συμμετοχή της στη Δράση του ΕΠΑνΕΚ η P&G Automation κατάφερε να πραγματοποιήσει σημαντικά οφέλη, όπως:

–  τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης,
–  την αύξηση της εξωστρέφειας,
–  τη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων, μέσω της προμήθειας μηχανολογικού εξοπλισμού (νέα τετρακέφαλη συγκολλητική μηχανή), ο οποίος είναι νέος, σύγχρονος και με τις καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές και χαρακτηριστικά, εξασφαλίζοντας ομοιομορφία και σταθερή ποιότητα στο τελικό προϊόν.
–  την παραγωγή νέων και διαφοροποιημένων προϊόντων,
–  τον εξορθολογισμό των παραγωγικών διαδικασιών,
–  την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των παραγόμενων προϊόντων και
–  την προστασία του περιβάλλοντος με εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία επέρχεται ως αποτέλεσμα της προμήθειας του σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ωφελούμενος του έργου «Σήμερα, η επιχείρηση παράγει η ίδια όλα τα μεταλλικά μέρη και εξαρτήματα που απαιτούνται για τη δημιουργία του καινοτόμου συγκροτήματός της, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει όσα παλαιότερα ανέθετε σε εξωτερικούς συνεργάτες».

Ιστοσελίδα: pgsa.gr

 

P&G Automation
Τομέας Παρέμβασης: Βιομηχανία – Μεταποίηση
Περιφέρεια: Στερεάς Ελλάδας
Επιχ. Πρόγραμμα: Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα  και  Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)
Δράση: Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές
Ταμείο : Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
Εταιρεία: P&G Αutomation Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Βιομηχανικών Αυτοματισμών & Εφαρμογών – Εισαγωγής & Εμπορίας Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού
Π/Υ: 198.200,00 ευρώ
Δημόσια Δαπάνη: 80.000,00 ευρώ
Φορέας Υλοποίησης: ΕΦΕΠΑΕ

 

03/11/2023

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Share This Post

Σχετικά Έργα

Σύνολο Έργων

NAMED – Καινοτόμα συστήματα αφαλάτωσης για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού και τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος

Το ερευνητικό έργο NAMED στοχεύει στην ανάπτυξη συστημάτων αφαλάτωσης «επόμενης γενιάς» για την επίλυση ενός δύσκολου τεχνολογικού προβλήματος, αυτό της αφαλάτωσης του νερού, με την