Παραδείγματα Έργων ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020)

Hacking on a global scale! Ή αλλιώς η ιστορία του “Hack the box”

H Hack the Box αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πλέον αξιόλογα παραδείγματα της αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών του ΕΠΑνΕΚ ή αλλιώς Equifund

Συγκεκριμένα, η εταιρεία η οποία ξεκίνησε το 2019  με μόλις 4 άτομα προσωπικό, είχε σαν στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου διαδικτύου, επιτρέποντας σε εταιρείες, ιδρύματα και μεμονωμένους χρήστες να θωρακίσουν τα συστήματα τους, παρέχοντας ρεαλιστική εκπαίδευση στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.  Για να πετύχει το στόχο της δημιούργησε μία πλατφόρμα προσομοίωσης υπολογιστικών συστημάτων πάνω στην οποία μπορούσαν οι επίδοξοι “hackers” να εκπαιδευτούν υπό «πραγματικές συνθήκες».

Πράγματι, η πλατφόρμα αξιοποιώντας την παιχνιδοποίηση (gamification) αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματική και πλέον έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εκπαιδευτική κοινότητα στο χώρο της κυβερνοασφάλειας σε παγκόσμια κλίμακα, με περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια μέλη, στα οποία περιλαμβάνονται άτομα που ξεκινούν τώρα την ενασχόληση τους με το αντικείμενο, μέχρι έμπειρους pen-testers και security professionals. Υπάρχουν στην πλατφόρμα πάνω από 450 «εργαστήρια προσομοίωσης», όπου τα μέλη της κοινότητας εκπαιδεύονται, καθώς πραγματοποιούν εικονικές επιθέσεις, με ασφαλή και διαδραστικό τρόπο.

Παράλληλα η Hack the Box προσφέρει μια ευρεία γκάμα σχετικών πρωτοποριακών υπηρεσιών στο πεδίο της κυβερνοασφάλειας, όπως για παράδειγμα  το Hack The Box Academy, το οποίο ξεπέρασε τους 250 χιλιάδες επισκέπτες τους πρώτους τρεις μήνες λειτουργίας του.

Η ανάπτυξη της εταιρείας χρηματοδοτήθηκε αρχικά από το  Marathon Venture Capital του EquiFund, με 4,3 εκατομμύρια ευρώ, ώσπου τον Γενάρη του 2023 ολοκληρώθηκε η επένδυση Series B (δεύτερου κύκλου), ύψους 55 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω της Carlyle η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα funds παγκοσμίως με 369 δισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση.

Πλέον η Hack the Box είναι μια εταιρεία παγκόσμιας εμβέλειας η οποία απασχολεί 180 εργαζομένους με την πλειοψηφία τους να βρίσκεται στην Ελλάδα.

Η περίπτωση της Hack the box, είναι μια σημαντική ιστορία επιτυχίας του ΕΠΑνΕΚ και του Equifund καθώς στήριξε την δημιουργία και την ανάπτυξη μιας επιχείρησης σε έναν κομβικό τομέα της ψηφιακής οικονομίας και με τρομερά ευοίωνες προοπτικές.

Το EquiFund xρηματοδοτείται από το ΕΠΑνΕΚ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικοί πόροι), το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (European Investment Fund/EIF), από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.

Hack the box
Τομέας Παρέμβασης: Έρευνα και τεχνολογία
Περιφέρεια: Αττικής
Επιχ. Πρόγραμμα: Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα  και  Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)
Δράση: Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών ΤΑΕΣΥΜ (EquiFund)
Ταμείο: Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
Εταιρεία: Hack the box
Φορέας Υλοποίησης: Marathon Venture Capital

 

14/02/2023

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Share This Post

Σχετικά Έργα

Σύνολο Έργων

i-safemodels – Ερευνητικά μοντέλα οδικής ασφάλειας

Το έργο i-safemodels περιλαμβάνει την διεξαγωγή μιας πρωτότυπης και καινοτόμου έρευνας για την ανάπτυξη προηγμένων μοντέλων προτυποποίησης της οδικής ασφάλειας, τόσο σε μακροσκοπικό όσο και

Επιχειρήσεις

Αιολίδες – Εκσυγχρονισμός υφιστάμενης τουριστικής επιχείρησης στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα του νομού Καρδίτσας

Το πετρόχτιστο ξενοδοχείο «Αιολίδες» βρίσκεται στο χωριό Καλύβια Πεζούλας σε υψόμετρο 836 μέτρων με θέα τη Λίμνη Πλαστήρα και τα αγραφιώτικα βουνά. Πρόκειται για ένα