Παραδείγματα Έργων ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020)

Ψηφιοποίηση και ανάδειξη του περιεχομένου της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής

Το έργο «Δημιουργία, ανάδειξη και αξιοποίηση Ψηφιακού Πολιτιστικού Αποθέματος Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής» αφορά στην ανάπτυξη, τεκμηρίωση, διαχείριση και προβολή του μουσικού ψηφιακού περιεχομένου που βρίσκεται στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη». Μέσω του έργου ψηφιοποιήθηκε το Αρχείο Ελληνικής Μουσικής το οποίο περιλαμβάνει τα αρχεία Ελλήνων συνθετών όπως: Μίκης Θεοδωράκης, Μανώλης Καλομοίρης, Αντίοχος Ευαγγελάτος, Νίκος Σκαλκώτας, Θεόδωρος Αντωνίου, Πέτρος Πετρίδης, Δημήτρης Δραγασάκης, Μάριος Βάρβογλης, Αργύρης Κουνάδης, Γεώργιος Πλάτωνας, Νικόλαος Αστρινίδης, Δίωνας Αρύβας, Ρένα Κυριακού, Αλέκος Κόντης, Ιάκωβος Χαλιάσας, καθώς και σπάνιες εκδόσεις.

Ο Σύλλογος ‘Οι Φίλοι της Μουσικής’ υλοποίησε με ίδια μέσα το Υποέργο 1 της Πράξης που αφορούσε στην ανάπτυξη μουσικής οντολογίας, στη μελέτη πνευματικών δικαιωμάτων, καθώς και στην ταξινόμηση και αρχειοθέτηση του υλικού.  Η Ανάδοχος εταιρεία Unisystems S.A. υλοποίησε το Υποέργο 2 της πράξης που αφορά στην ανάπτυξη οικοσυστήματος ψηφιοποίησης, τεκμηρίωσης και προβολής μουσικού αποθέματος και στη δημιουργία σημασιολογικά εμπλουτισμένου ψηφιακού αποθέματος.  Συνολικά, ψηφιοποιήθηκαν 222.000 σελίδες αρχειακού υλικού.  Παράλληλα, δημιουργήθηκαν εφαρμογές για το ευρύ κοινό για την προβολή του αρχειακού υλικού, το Εικονικό Μουσείο Ελλήνων Συνθετών, η Ιστορία του βινυλίου μέσα από τα εξώφυλλα δίσκων, το Μονοπάτι των συνθετών (ηχητική ξενάγηση) και η Μουσειοσκευή για τον Νίκο Σκαλκώτα (για εκπαιδευτική χρήση).

Το έργο «Δημιουργία, ανάδειξη και αξιοποίηση Ψηφιακού Πολιτιστικού Αποθέματος Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής» με συνολικό προϋπολογισμό 620.650 ευρώ εντάχθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΣΠΑ 2014-2020) με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιστοσελίδα: digital2.mmb.org.gr

Δείτε περισσότερα για το έργο

 

Δημιουργία ανάδειξη και αξιοποίηση Ψηφιακού Πολιτιστικού Αποθέματος Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
Τομέας Παρέμβασης: Πολιτισμός
Περιφέρεια: Αττικής
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ)
Δράση: Δημιουργία, Aνάδειξη και Aξιοποίηση Ψηφιακού Πολιτιστικού Αποθέματος
Ταμείο: Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
Φορέας λειτουργίας: Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής
Προϋπολογισμός Έργου: 620.650 ευρώ

 

20/09/2024

 

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Share This Post

Σχετικά Έργα

Επιχειρήσεις

SOFMAN: Μια εταιρεία μεταλλικών και μηχανολογικών κατασκευών αυξάνει την παραγωγικότητα της!

Η SOFMAN είναι μια δυναμική εταιρεία μεταλλικών και μηχανολογικών κατασκευών με δύο σύγχρονα εργοστάσια στην Ελλάδα, στην Ελευσίνα και την Κόρινθο. Με ειδίκευση στην κατασκευή

Επιχειρήσεις

Εκσυγχρονισμός των Αστικών ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης με συστήματα ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ολοκληρωμένης πληροφόρησης του επιβατικού κοινού

Το έργο «Εκσυγχρονισμός Αστικών ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης» αφορά την εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης στόλου λεωφορείων και πληροφόρησης επιβατών, καθώς και στην εφαρμογή έξυπνου εισιτηρίου και έξυπνων καρτών.