Παραδείγματα Έργων ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020)

CAERUS – Συνεργασία Ελλάδας – Γερμανίας για την ανάπτυξη πολυμερικών μεμβρανών άνθρακα

Το έργο «Carbon Nanofilters of Enhanced Rigidity for Unpolluted air and gas Sensing (CAERUS)» αφορά στον σχεδιασμό και στην παραγωγή υπερ-λεπτών φίλτρων αερίων επιλεκτικής διαπερατότητας, βασιζόμενων σε νανομεμβράνες άνθρακα Carbon Nanomembranes  (CNM). Oι τεχνολογίες διαχείρισης αερίων εφαρμόζονται στην ανίχνευση και την παρεμπόδιση συγκεκριμένων αέριων ουσιών, ενώ ο άμεσος και ακριβής έλεγχος τους επιτρέπει την ανίχνευση επικίνδυνων χημικών ουσιών και την βελτίωση των διεργασιών που εμπλέκουν αέρια με στόχο τη μείωση της ρύπανσης, αλλά και άλλες εφαρμογές.

Η υλοποίηση του έργου έχει επίσης ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη πολυμερικών μεμβρανών βασισμένων στο γραφένιο, για εφαρμογές στεγανοποίησης. Η πρόταση συνδυάζει την εξειδίκευση και την τεχνογνωσία των Γερμανών συνεργατών στην παραγωγή και τον χαρακτηρισμό των νανομεμβρανών με αυτές των Ελλήνων στο πεδίο των νανοσυνθέτων υλικών. Επιπλέον, ως συνέχεια του προγράμματος, προέκυψε το πρόγραμμα ITS THIN, όπου 2 χώρες και 2 εταίροι συνεργάστηκαν με σκοπό την ανάπτυξη μιας νέας υπέρλεπτης μεμβράνης για χρήση σε εφαρμογές διήθησης νερού.

Το έργο «Carbon nAnofilters of Enhanced Rigidity for Unpolluted air and gas Sensing (CAERUS)», με συνολικό προϋπολογισμό 385.000,00 ευρώ και δημόσια δαπάνη 350.000,00 ευρώ, εντάχθηκε στην Δράση «Διμερής και Πολυμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας- Γερμανίας», η οποία συγχρηματοδοτείται από το ΕΠΑνΕΚ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους) και υλοποιείται μέσω της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ).

Ιστοσελίδα: iceht.forth.gr

CAERUS
Τομέας Παρέμβασης: Έρευνα-τεχνολογία
Περιφέρεια: Δυτικής Ελλάδας
Επιχ. Πρόγραμμα: Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα  και  Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)
Δράση: Διμερής και Πολυμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας – Γερμανίας
Ταμείο: Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
Δικαιούχος: Εργαστήριο Συνθέτων & Νανοδομημένων Υλικών (ITE/IEXMH)
Π/Υ: 385.000,00  ευρώ
Δημόσια Δαπάνη: 350.000,00  ευρώ
Φορέας Υλοποίησης: Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας

 

12/07/2024

 

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Share This Post

Σχετικά Έργα

Επιχειρήσεις

SOFMAN: Μια εταιρεία μεταλλικών και μηχανολογικών κατασκευών αυξάνει την παραγωγικότητα της!

Η SOFMAN είναι μια δυναμική εταιρεία μεταλλικών και μηχανολογικών κατασκευών με δύο σύγχρονα εργοστάσια στην Ελλάδα, στην Ελευσίνα και την Κόρινθο. Με ειδίκευση στην κατασκευή

Επιχειρήσεις

Εκσυγχρονισμός των Αστικών ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης με συστήματα ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ολοκληρωμένης πληροφόρησης του επιβατικού κοινού

Το έργο «Εκσυγχρονισμός Αστικών ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης» αφορά την εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης στόλου λεωφορείων και πληροφόρησης επιβατών, καθώς και στην εφαρμογή έξυπνου εισιτηρίου και έξυπνων καρτών.