Παραδείγματα Έργων ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020)

Castellano Hotel & Suites – Ενίσχυση τουριστικής επιχείρησης στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου

Κτισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα, το Castellano Hotel & Suites απολαμβάνει μία προνομιακή θέση ακριβώς επάνω στην ιστορική πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στη καρδιά της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας, μόλις λίγα βήματα από το γραφικό λιμάνι και από τα σημαντικότερα σημεία φυσικού κάλλους.

Ο εκσυγχρονισμός της επιχείρησης υλοποιήθηκε μέσω της Δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», με προϋπολογισμό έργου 399.830,24 ευρώ και δημόσια δαπάνη 199.915,12 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους. Το επενδυτικό σχέδιο αφορούσε την αποκατάσταση και τη μετατροπή του υφιστάμενου διατηρητέου τριώροφου κτηρίου του 19ου αιώνα, εντός του ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Ναυπλιέων, σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων.

Μέσω του επενδυτικού της σχεδίου η επιχείρηση ενισχύθηκε για δαπάνες επισκευής, ενίσχυσης και αποκατάστασης του κτηρίου, εσωτερικών διαρρυθμίσεων, εγκατάστασης κλιματισμού, εξαερισμού και ανελκυστήρα, καθώς και για τον εξοπλισμό των δωματίων. Επιπλέον, μέσω της χρηματοδότησης ενισχύθηκε ποιοτικά το τουριστικό προϊόν της περιοχής, με υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η αποκατάσταση υφιστάμενων και χαρακτηρισμένων ως διατηρητέων κτισμάτων στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου, με την εγκατάσταση χρήσεων που προσφέρουν προστιθέμενη αξία στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, συμβάλλουν στην αναβίωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και βελτιώνουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στην πόλη.

Ιστοσελίδα: castellanohotel.gr 

 

Castellano Hotel & Suites
Τομέας Παρέμβασης: Τουρισμός
Περιφέρεια: Πελοποννήσου
Επιχ. Πρόγραμμα: Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα  και  Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)
Δράση: Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
Ταμείο: Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
Εταιρεία: CASTELLANO Ο.Ε.
Π/Υ: 399.830,24 ευρώ
Δημόσια Δαπάνη: 199.915,12 ευρώ

 

 

05/07/2024

 

 

 

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Share This Post

Σχετικά Έργα

Επιχειρήσεις

SOFMAN: Μια εταιρεία μεταλλικών και μηχανολογικών κατασκευών αυξάνει την παραγωγικότητα της!

Η SOFMAN είναι μια δυναμική εταιρεία μεταλλικών και μηχανολογικών κατασκευών με δύο σύγχρονα εργοστάσια στην Ελλάδα, στην Ελευσίνα και την Κόρινθο. Με ειδίκευση στην κατασκευή

Επιχειρήσεις

Εκσυγχρονισμός των Αστικών ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης με συστήματα ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ολοκληρωμένης πληροφόρησης του επιβατικού κοινού

Το έργο «Εκσυγχρονισμός Αστικών ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης» αφορά την εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης στόλου λεωφορείων και πληροφόρησης επιβατών, καθώς και στην εφαρμογή έξυπνου εισιτηρίου και έξυπνων καρτών.