Παραδείγματα Έργων ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020)

Πατραϊκή Ζυθοποιία / Η Πάτρα στην πρώτη γραμμή παραγωγής μπύρας

Η Πατραϊκή Ζυθοποιία ιδρύθηκε για να παράξει ένα προϊόν εξαιρετικής ποιότητας, αλλά και να βάλει την Πάτρα στην πρώτη γραμμή παραγωγής μπύρας μετά από τέσσερις και πλέον δεκαετίες, δημιουργώντας ένα περιβάλλον εργασίας προσανατολισμένο στην τοπική κοινωνία, στο οποίο οι εργαζόμενοι μπορούν να βελτιώνουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και να εξελίσσονται. Η επιχείρηση εντάχθηκε στη Δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα  και  Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) με συνολικό προϋπολογισμό έργου 50.000 ευρώ.

Η επένδυση αφορά στην δημιουργία μονάδας μικροζυθοποιίας στο νομό Αχαΐας. Σκοπός της μονάδας είναι η παραγωγή και διάθεση premium μπύρας στην ελληνική αγορά η οποία θα ξεχωρίζει για τον gourmet προσανατολισμό της. Μέσω της Δράσης προωθήθηκε η δημιουργία ενός σύγχρονου και αυτοματοποιημένου εργοστασίου ζύθου που θα παράγει υψηλής ποιότητας μπύρα. Βασικό χαρακτηριστικό της μονάδας είναι η ποιότητα σε όλα τα στάδια παραγωγής και παροχής υπηρεσιών πιστοποιημένη με τα αντίστοιχα πρότυπα και φορείς. Αποτέλεσμα αποτελεί η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων σε ελκυστική τιμή με τον αριθμό των ελαττωματικών να μειώνεται στο ελάχιστο.

Η δυναμικότητα της μονάδας είναι τα 20 εκατόλιτρα ανά κύκλο λειτουργίας (περίπου 8 ώρες ο κύκλος), ενώ ο μηχανολογικός εξοπλισμός διαθέτει δυναμική επεκτασιμότητα με την προσθήκη δοχείων, και μπορεί να φθάσει σε μέγιστη ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 30.000hl (λειτουργία σε 24ώρη βάση, 200 ημέρες ετησίως).

Στόχος της επένδυσης ήταν να εδραιωθεί η Πατραϊκή Ζυθοποιία ως μία επιτυχημένη τοπική επιχείρηση με μακροχρόνια λειτουργία προκειμένου να συμβάλλει στην ανάπτυξη και προώθηση της τοπικής οικονομίας, προσθέτοντας ένα νέο στοιχείο στην επχειρηματική, κοινωνική αλλά και πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής.

Ιστοσελίδα: orabeer.gr

 

 

Πατραϊκή Ζυθοποιία
Τομέας Παρέμβασης: Μεταποίηση, Βιομηχανία
Περιφέρεια: Δυτικής Ελλάδας
Επιχ. Πρόγραμμα: Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα  και  Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)
Δράση: Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές
Ταμείο : Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
Εταιρεία: ΠΑΤΡΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΙΚΕ
Π/Υ: 50.000 ευρώ
Δημόσια Δαπάνη: 20.000 ευρώ
Κοινοτική Συμμετοχή: 40%
Φορέας Υλοποίησης: ΕΦΕΠΑΕ

 

11/11/2019

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Share This Post

Σχετικά Έργα

Επιχειρήσεις

Ενίσχυση ατομικής επιχείρησης στον παραδοσιακό κλάδο της υφαντικής μέσω της Δράσης «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα»

Με τη σύσταση της ατομικής της επιχείρησης, η Αλεξάνδρα Μπίσα δημιούργησε ένα σύγχρονο εργαστήριο υφαντικής, με στόχο την καλλιτεχνική έκφραση και την αναβίωση της παραδοσιακής

Υποδομές

Δημιουργία ψηφιακού μουσείου της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου και ψηφιοποίηση συλλογών

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τον θρησκευτικό πολιτισμό και τον τουρισμό της χώρας το οποίο περιλαμβάνει τη ψηφιοποίηση, επεξεργασία και επιστημονική τεκμηρίωση των αντικειμένων